Hvad er Soft-Land™

Soft-Land™ (blød landing) er et patenteret unikt software, der gør det muligt for en SMAC aktuator at “lande” på en overflade med en programmeret kraft, der kan være så lav som 0,1N (typisk 0,5N).

Soft-Land™ giver ekstremt nøjagtig registrering af produktets placering og dimensioner. Dette er især nyttigt til håndtering af delikate eller værdifulde komponenter, såsom f.eks. medicinsk udstyr eller små elektroniske komponenter o.lign.

Soft-Land™ udnytter SMAC-aktuatorens unikke evne til at styre tilført kraft, mens overvågnings- positionen er i realtid. Softwaren kan bruges
sammen med alle SMAC-aktuatorer.

Soft-Land™ overvåger konstant positionen. Når kontakten med emnet er foretaget, ændres positionen indtil det forprogrammerede ønske er nået. Dette resulterer i at aktuator-akslen opretholder positionen på komponentens overflade.

Et eksempel på en typisk Soft-Land™ rutine

1. ‘Position mode’: nærmer sig emnet til en sikker afstand i høj hastighed.
2. Skift til ‘Hastigheds mode’: indstilling af lav styrke og hastighed.
3. Langsomt bevægelse mod emnet, overvåger positionen.
4. Hvis en position går uden for et programmeret positioneringsvindue, har aktuatoren mødt en forhindring (dvs. den er landet på emnet) og Soft-Land™ rutinen er afsluttet.
5. Det er også muligt at indstille et positionsvindue, hvor komponenten skal placeres, hvis den ikke er placeret inden for en bestemt position, returnerer aktuatoren til start position.