Eliminering af statisk elektricitet

Når luftfugtigheden er lav, vil der opstå problemer med statisk elektricitet…

• Støv klæber til produktet
• Produktet klæber til sig selv, rullen, maskinen eller rammen
• Materialer itu-rives, fastklemmes eller krølles
• Ark føder problemer
• Farlige gnister eller stød

EXAIR

Vi samarbejder med EXAIR, der er blandt de førende på markedet når det drejer sig om eliminering af statisk elektricitet.

Ønsker du at følge med i den nyeste viden og information om løsninger til at kommer af med statisk elektricitet, så klik på linket herunder.

Vi tilbyder en komplet serie af effektive statiske eliminatorer fra EXAIR til at afhjælpe almindelige statiske problemer.
Disse statiske eliminatorer kaldes ionisatorer og bruges til at neutralisere overfladeladningerne.
Vores nye Gen4 serie gør det endnu nemmere at undgå stød, støv tiltrækning, itu-rivning og sammenklæbning!

Hvad er statisk elektricitet?

Materiale som papir, plast eller tekstiler indeholder normalt et lige antal positive og negative ladninger som gør, at de er elektrisk afbalanceret.

Friktion eller adskillelse fra lignende materialer eller andre overflader kan forstyrre denne balance, hvilket får materialet til at blive elektrisk opladet.

Den elektriske ladning (statisk elektricitet) vil tilføre en kraft på nærliggende ladede genstande eller en jordforbindelse.

Statiske eliminatorer med trykluft

Disse statiske eliminatorer fjerner ladningen hurtigt og i store afstande. De er ideelle til steder der er svære at nå eller blokerede overflader, produkter der bevæger sig ved høje hastigheder og overflader med ekstremt høj opladning

Vi tilbyder 5 ionisatorer med trykluft:

  • ion luftknive
  • ion luftkanon
  • ion luftdyse
  • ion luftpistol
  • ion ringblæser

Statiske Eliminatorer uden luft

I nogle situationer kan selv den mindste mængde luftstrøm forstyrre produktet. Dette gælder for lette materialer eller printerhoveder.

Vi tilbyder to slags ionisatorer til disse applikationer

  • Ion-barer der er ideelle til relativt flade materialer, hvor baren kan monteres inden for få centimeter af produktoverfladen.
  • Punkt-ionisering er effektivt til punktneutralisering. Den kompakte størrelse gør den ideel til vikling eller slibning. Det kan også monteres gennem en kanal for at neutralisere statiske ladninger på grund af bevægende luft eller materialer.

Produkter

Vores statiske eliminatorer med trykluft fås som faste statiske eller bærbare løsninger. De bærbare er ideelle til afblæsning af spåner eller støv, som klæber til vanskelige områder eller komplekse former. De Faste statiske eliminatorer giver en konstant strøm af statisk eliminering af ioner selv på hurtige produktionslinjer.

Vi tilbyder også løsninger til statisk eliminering uden trykluft, der giver koncentreret statisk eliminering tæt på processen med en hurtigt statisk nedbrydning.

Måling af statisk elektricitet

Statisk elektricitet skaber et elektrisk felt i luften omkring ladningerne, der både kan være negative og positive. Det elektriske felt kan måles på forskellig måde, alt efter hvad behovet er.

Man kan benytte en polsøger, der kan lyse og dermed vise at der er et elektrisk felt og med et håndbårent specialvoltmeter fås et vejledende mål for, hvor meget et givent materiale eller et menneske er opladet som følge af statisk elektricitet.

Ud over at angive niveauet på den statiske opladning vil en måling før og efter kunne fortælle, om en forebyggende eller afhjælpende foranstaltning virker efter hensigten.

Vores Digital Static Meter giver nemme statiske målinger. I de fleste tilfælde vil den højeste spændingslæsning angive kilden til det statiske problem. Static Meteret er følsomt og kan angive overfladespænding og polaritet på objekter op til ± 20 kV, når der måles 25 mm væk.

Videoer